modern

Tibidabo Gluténmentes Pékség - Gluténmentes pékáruk kompromisszumok nélkül

Gallo Iván péksége, a Tibidabo a Barcelonában található hegyről kapta a nevét, ami latinul azt jelenti: „Neked adom”. Ennek szellemében a Tibidabo péksüteményei bárki számára fogyaszthatóak, hiszen mindegyik glutén-, tej-, hozzáadott cukor-, rizs-, kukorica-, burgonya valamint ezek keményítői, illetve szója- és adalékanyag-mentes. Mindezek mellett pedig az összes termék egyben szénhidrátcsökkentett és vannak közöttük teljesen vegán, valamint kovászmentes változatok is. A Tibidabo minőségi alapanyagokból készíti tartalmas, ugyanakkor az egészségtudatos életmódba, illetve a kiegyensúlyozott étrendbe tökéletesen beilleszthető kenyereit és péksüteményeit.

"Az filozófiánk és a gyártásunk legfontosabb szempontja a tápérték. Az árak és a nyereség másodlagos." – mesélte nekem a tulajdonos.

Néhány termékük pl. szezámmagot, tojást, laktózmentes tejet vagy túrót is tartalmaz, a legtöbb finomság azonban 100%-ban allergénmentes. A boltban nagyon egyszerűen lehet tájékozódni az összetételekkel kapcsolatban, hiszen minden külön van csomagolva és csomagolásokon könnyen értelmezhető piktogramokkal jelölik, hogy az adott pékáru milyen allergénektől mentes.


A Tibidabo pékáruinak egyik alapanyaga a hajdina - Fotó: pixabay.com


Az összes termék szénhidráttartalma 35g/100g alatti. Ez vonatkozik például a kakaós csigára is, amelynek 100 grammja, mindössze 17 gramm szénhidrátot tartalmaz. A Tibidabo szénhidrátcsökkentett termékei azért is különlegesek, mert ezt a beltartalmi értéket, szója és plusz glutén hozzáadása nélkül érik el.

"A túlzott glutén bevitel azért veszélyes, mert egy bizonyos szint felett a szervezetünk már nem tudja tolerálni és kialakulhat az gluténérzékenység."

A Tibidabo csak természetes összetevők, organikus növényi rostok felhasználásával csökkenti a szénhidráttartalmat.

Jelenleg közel 40 recept alapján készült kenyereket és péksüteményeket értékesítenek a Rákóczi úton található boltjukban, de legalább háromszor ennyi recept áll még fejlesztés alatt. Széles a választék sós- és édes péksüteményekből, valamint olyan finom pékárukból, mint a kiflik, zsemlék, bagelek, puffancsok stb. A 2018 decemberében nyitott üzletben nagyjából 500 csomagolt termék van, amelyek mindegyike gluténmentes és 99%-ban cukormentes is.


Fotó: Tibidabo Gluténmentes Pékség

A Tibidabo péksüteményeinek és kenyereinek különlegessége, hogy jórészük kovászmentes is. A kovászmentes termékekben a kovászt egy anorganikus, tehát szervetlen ásványi anyaggal, a szódabikarbónával váltják ki, gondolva az élesztő, illetve a kovász intoleranciában szenvedőkre, illetve a Candidásokra. A kínálatban találunk hagyományos, kovásszal készült, illetve kovász nélküli, minden mentes kenyeret is.

Én a puha világos és a több magvas kenyereket, illetve a fitt kiflit kóstoltam. Ránézésre meg nem mondtam volna róluk, hogy nem a szokványos víz-élesztő-liszt hármastól emelkedtek meg. Egyszerűen mutatósak, finomak és (leteszteltem!) kifejezetten sokáig elállnak. A magas minőség egyik jele az is, hogy felvágásuk után, a konyhaasztal egyszer sem úszott morzsatengerben.

A kenyerek közül az egyikben a köles, a másikban a hajdinaliszt van többségben, ezek mellett pedig olyan álgabonákat is tartalmaznak, mint a cirok, a psyillium (azaz utifűmaghéj), a tápióka és a teff. (Ez utóbbi egy afrikai álgabona, melyről a tulajdonos régebben, egy etióp iskolatársától hallott és melyből a Tibidabóban természetesen a teljes kiőrlésűt használják.)


A köles az egyik kiemelkedő étrendi hatással bíró álgabona - Fotó: pixabay.com

A Fitt kiflire visszatérve, kiemelném, hogy csupán 17,7 g szénhidrátot tartalmaz. Csak hogy értsük: egy finomlisztből készült kifli szénhidráttartalma 60 g/100 g. A szakemberek szerint, az 50 g alatti szénhidráttartalom már alacsonynak számít. Gallo Iván szerint azonban a 35 g az alacsony, ezért náluk minden termék szénhidráttartalma 35 g/100 g alatti.

A cég viszonteladóknak is szállít, akiket külön péküzemből szolgálnak ki. A viszonteladóknak liszteket, valamint nyersen fagyasztott, illetve sütött és fagyasztott péksüteményeket szállítnak.

Írta: Kis Szilvia
Borítókép: Tibidabo Pékség





Futás

Fél óra alatt 2000 Kalóriát tudsz elégetni

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing esi elit. Vivamus at arcu sem. Vestibulum ornare eleifendit massa, nec tempor odio. Fusce posuere nunc iaculis ligula viverra iaculis. Aliquam erat volutpat.

Megnézem

Futás

Fél óra alatt 2000 Kalóriát tudsz elégetni

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing esi elit. Vivamus at arcu sem. Vestibulum ornare eleifendit massa, nec tempor odio. Fusce posuere nunc iaculis ligula viverra iaculis. Aliquam erat volutpat.

Megnézem

Futás

Fél óra alatt 2000 Kalóriát tudsz elégetni

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing esi elit. Vivamus at arcu sem. Vestibulum ornare eleifendit massa, nec tempor odio. Fusce posuere nunc iaculis ligula viverra iaculis. Aliquam erat volutpat.

Megnézem

Futás

Fél óra alatt 2000 Kalóriát tudsz elégetni

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing esi elit. Vivamus at arcu sem. Vestibulum ornare eleifendit massa, nec tempor odio. Fusce posuere nunc iaculis ligula viverra iaculis. Aliquam erat volutpat.

Megnézem

Jelentkezzen adatbázisunkba!

info@modernegeszseg.hu

Kövess
minket!